-- سفره عیدی

 

عید بر همه مسلمانان مبارک !

مسلمانان عید تان مبارک

 

سفره عیدی ،ارسالی شفیقه بخشی

  سفره عیدی ارسالس همکار عزیز ما شفیقه جان بخشی

 

  تصاویر سفره عیدی ارسالی دوست و همکار وب شفیقه جان بخشی  ، جهان سپاس عزیزم 

--آرد نخود

 

   آرد گرم

    Gram Flour

     

   De = Kichererbsenmehl

 

 

آرد نخود

 

-- سالگره دو ساله وب غذا ها افغانی بر همه دوستان  مبارک !

 

 

 سلام دوستان عزیزم !

وب  نازنینم ، خیلی دوست اش میدارم .  دو ساله شد .  و این

هم  نسخه کیک مزه دارش برای شما عزیزان

  

 مواد لازم

 ۱- آرد سفید ۳ گیلاس

 ۲- روغن یک گیلاس

 ۳- بوره یک گیلاس

 ۴-  شیر تازه گاو یک گیلاس

 ۵- تخم دو عدد

 ۶- بیکن پودر یک پاکت  و یا سودا پولی یک قاشق

 

طرز تهیه

تخم ها را مکس کنید تا وکف کند . سپس بوره را علاوه نموده کمی 

مکس کنید . تا کاملا حل گردد . سپس  شیر را بالای آن علاوه نموده

مکس میکنیم. و روغن را علاوه میکنیم . خوب مخلوط میکنیم .

آرد و بگینگ پودر  کم کم اضافه نموده مکس میکنم. قابل ذکر است

همین که آرد کاملا مخلوط گردید و بیشتر مکسر نکنید !

قالب داش را کاغذ هموار نموده روی کاغذ را با روغن چرب نماید.

خمیر آماده شده به قالب بریزید . منتظر بمانید تا کیک کاکوی نیز

آماده گردد .

 

طرز تهیه خمیر کیک کاکوی :

۱- آرد شکولاتی ۱۳۰ گرام

۲- تخم یک بیضه

۳- روغن مایع ۵۰ گرام

 ۴- از نیم گیلاس کمتر = ۳۰ ملی لیتر

 

 طرز تهیه :

آرد ،  تخم ، روغن و  شیر را در بین ظرفی مناسب ریخته برای مدت

کوتاه مواد متذکره با هم مخلوط شوند . مکسر کنید .

سپس خمیر تهیه شده را طوریکه به تصویر میبیند .

بالای خمیر دیگر داخل قالب داش به  منظم و مستقیم  باید بریزیم !

لازم است قبلا با دسته قاشق یک خط راست روی خمیر قالب ایجاد

کنیم . و خمیر شکولاتی را منظم بالای آن بریزیم . با دسته قاشق

خمیر نورمال را نسبتا به دو طرف حرکت دهید . تا باشد

کمی جای برای خمیر شکولاتی فراخ  گردد  .   زمانیکه این مرحله را

به موفقیت سپری نمودید . و هر دو خمیر داخل قالب جاگرین گردید .

قسمت هایکه زیبا به نظر نمیرسد . با نوک قاشق بردارید . 

 روی خمیر از طرف بالای به طرف پایین با در نظر داشت مسافه 

 خط های عمودی ها بکشید .

 داش را از قبل به ۲۰۰ درجه سانتی گریت گرم نموده قالب را داخل

داش در طبقه وسطی بگذارید . همین که کیک پف کرد .

 حرارت ۱۷۵ درجه نموده میگذاریم کیک پخته گردد. که اکثرا ۲۵

دقیقه وقت  را در بر میگیرد. کیک باید رنگ قهویی روشن را بگیرید

حرارت ۵۰ درج و بگذارید . نوک کارد را داخل کیک فرو ببرید .

اگر نوک کارد بدون خمیر بود کیک پخته است .

 بگذارید کیک در بین داش سرد گردد.

 کیک را برش نموده با چای میل کنید !

 

 

  کیک کاکودار  تهیه فرشته سید . Schoko-Kuchen

  

ادامه نوشته

-- سلاد کچالو

 

این روش مخصوص خودم میباشد.

مواد لازم

۱- کچالو ۵۰۰ گرام (سیب زمینی)

۲- کرم سرخ  ( کلم قرمز)

من از سلاد کرم بوتلی آستفاده کردم

۳- بادرنگ یک دانه ( خیار)

۴- جواری کانسرو  ۴ قاشق کلان (ذرات)

۵- رومی تازه یک عدد ( گوجه فرنگی)

۶- روغن زیتون  چهار قاشق

۷- چند برگ نعناع ، یا ملی سرخ برای دیزاین

۷- نمک و مرچ قدری لازم !

 

طرز تهیه

کچالو ها یک از نگاه شکل ظاهری باهم یکسان باشند . شسته آبپز

کنید . کچالو را پوست گرفته حلقه - حلقه توته کنید .

رویش روغن زیتون را بریزید .

ظرف مد نظر را با سلاد کچالو  و ترکاری های نامبرده مطابق تصویر

و شکل دل خودتان آراسته رویش مرچ و نمک ریخته نوش جان کنید .

 

  

   سلاد کچالو

   سلاد کچالو

 

 

ادامه نوشته

-- مربا  خلال زردک

 

 

مواد لازم

۱ - زردک یک کیلو

۲ - بوره (  شکر   )

۳ - دو عدد لیمو یا با نوک قاشق خورد جوهر لیمو

۴ - پودر هیل نیم قاشق ، یا عرق گلاب نیم پیمانه

۵ - خلال پسته و بادام

۶ - آب یک لیتر

۷ - رنگ خوراکی زرد اگر لازم میدانید . یا قدری زعفران 

اختیاری

 

 طرز تهیه

ابتدا زردک را پوست گرفته و مانند زردک قابلی خلال کنید .

سپس آب و زردک و عرق گلاب را روی در بین دیگ گنجایش آن

را داشته باشد . گذاشته و بگذارید . زردک کمی بپزد .

همین که زردک حجم خودش را کم نمود و نیم پز گردید .

بوره را علاوه کنید . بگذارید بوره به قیام بیاید . اما بسیار غلیظ نشود .

آب لیمو ، یا جوهر لیمو را علاوه حین جوش قیام علاوه نموده بگذارید .

یک دو سر جوش بخورد . خلال را اضافه نموده اجازه دهید .

مربا را از روی حرارت برداشته بگذارد . سرد گردد .

 

  مربای خلال زردک ، ابنوع مربا عموما در ماه مبارک رمضان بیشتر تهیه میگردد . شما تصویر خلال زردک  را تماشا میکنید .

 

-- پکوره

 

پکوره ننگرهار :

 مواد لازم

۱  - آرد سفید

۲  - کچالو سه عدد متوسط

۳  - رنگ خوراکی

۴  - نمک

۵  - پودر تخم گشنیز یک قاشق کلان

۶  - مرچ و مساله را خوش دارید .

۷  - آب بسیار کم

۸  - روغن برای سرخ نمودن پکوره

۹  - نان خشک

۱۰ - چاشنی

 

 طرز تهیه

کچالو را پوست گرفته خورد خورد توت کنید . کچالو را شسته  مساله

، تخم گشنیز و قدری آب علاوه کنید .

سپس آرد را به اندازه ی اضافه کنید . خمیر حال مایع تیره را به

خودش  بگیرید . متوجه باشد مقدار آرد بیشتر از کچالو نشود .

نمک و رنگ  را اضافه نموده خمیر را اجازه  دهید برای نیم ساعت

استراحت کند .

سپس در بین کرایی هموار روغن را داغ نموده و از مایع تهیه شده یک

قاشق برداشته در بین روغن داغ ریخته به کمک قاشق هموارش کنید .

به همین ترتیب  ادامه  دهید . الی تمام شده خمیر پکوره

هنگام سرویس با سلاد آراسته و با چاشنی ها نوش کنید .

اشتهای خوب !

 

   پکوره که در ننگرهار مردم عزیز ما تهیه میدارند ! تهیه شده توسط فرشته سید .ماه مبارک رمضان

 

-- حلوا آرد سوجی

 

 

 حلوا آرد سجی  Semolina بهترین و لذیذ ترین حلوایست .

 تا اکنون خوردم . در صورت خوب هم طبخ گردد .

من برای شما خیلی به راحتی روش طبخ  اش را نوشتم .

مگر خودم خیلی به منت آموختم . از کسی که باید می آموختم . همیش

شانه خالی میگرد و دور از نظر من طبخ اش میگرد . ولی یادش بخیر

ممنون اش استم .

بالاخره موفق شدم . تا  فراه بگیریم . مگر نمیتوانم فراموش کنم .

چقدر انتظار کشیدم تا آموختم .  من در آلمان این حلوا را از گریس

( Grieß)  از دوکانهای ترکی  بنام  İrmik خریداری میکنم .و تهیه

میکنم .

 

مواد لازم

۱ - آرد سوجی یک  کیلو

۲ - روغن ۸۰۰ گرام

۳ - پودر هیل یک قاشق کلان  یا یک پیمانه عرق گلاب

۴ - بوره یک کیلو

۶ - خلال بادام ۲۰۰  گرام  و پسته ۲۰۰ گرام

۷ - کشمش ۲۰۰ گرام اختیاریست

۸ - آب  بیشتر الی چهار لیتر

۹ - نان خشک

 

طرز تهیه

در بین دیگ برزگ روغن را روی حرارت بگذارید . تا داغ گردد .

سپس آرد سوجی را علاوه کنید . برای حلوا رنگ قهوی را را به خود

بگیرید . آرد را برای مدت بیشتر توی روغن سرخ نماید .

و برای حلو ا سفید رنگ نیاز به سرخ نمودن بیشتر نیست .

سپس آب را به تدریج علاوه کنید . در ۴ الی ۵ مرتبه و متواتر ته دیگ

را شور دهید . بوره و عرق گلاب را علاوه نموده حلوا را سرازیر

 کنید . تا بوره کاملا حل گردد .دانه حلوا را بینیید . کاملا نرم نشوند .

مانند برنج کمی مغز داشته باشند .

سپس خلال بادام و کشمش را اضافه نموده قدری آب برای دم گرفتن

حلوا ریخته و سرپوش دیگ را با دستمال پاکیزه و دبل ( ستک )

پیچانده و حرارت کم کنید . برای نیم ساعت و یا بیشتر بگذارید .

 حلوا  دم بگیرید

بالای دیگ حلوا به هر نیت که طبخ نموده بودیم . دعا و فاتحه نموده

حلوا را در بشقاب ها کشیده رویش خلال ، با پودر پسته پاش داده

برای اشخاص در نظر دارید . بخش کنید .

نذر و نیاز ها قبول آمین

 

 

  حلوای آرد سوجی تهیه فرشته سید در ماه مبارک رمضان برای ختم فران شریف

  حلوا آرد سوجی تهیه توسط فرشته سید در ماه میارک رمضان برای ختم قران مجید

 حلوا آرد سوجی تهیه فرشته سید

  حلوا آرد سوجی دورنگه سفید و زعفرانی تهیه فرشته سید

  نوت

حلوا آرد سوجی باید دانه مانند خشخاش دانه دانه طبخ گردد .

نه مانند حلوا آردی چسپناک !

میوانید بوره هم بالای آرد سرخ توی روغن علاوه کنید . مگر دقت

کنید بوره با روغن نسوزد .

البته این کار را بعد از ین که به پختن حلوا مهارت حاطل گردید .

انجام دهید .

من گاه گاهی حلوا آرد سوجی را با چهارمغز نیز طبخ میکنم .

که خیلی لذیذ میآید . شما هم تجربه کنید .

کشمش نیز از ابتکارت خودم در گذاشته ها بودم . یادم میاید از مادر

جانم خواستم تا چهارمغز و کشمش توی حلوا بریزید . او چنین هم

گردد . بعد از آن روی این روش در همسایه گی ها ما خیلی مروج

گردید .

 

  مراحل طبخ  را در ادامه مطلب بینید .

 

ادامه نوشته

-- نشلا

 

نشلا !

سلام دوستان عزیز !

ماه مبارک رمضان است و نشلا بیاد آمد . همیش در ماه مبارک

رمضان  در بازار ها تهیه و بفروش میرسد . این این شیرینی

مخصوص ماه مبارک رمضان میباشد .

دوستان عزیزم در کابل بسر میبرند . از روی لطف عکس های نشلا

را در صورت امکانات به وب خود تان بفرصتیتد . ممنون میشوم .

 

-- چپلی کباب

 

 چپلی کباب

مواد لازم 

۱ - گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرام

۲ - کچالو چهار عدد متوسط آب پز گردد .

۳ - آرد نخود

۴ - تخم گشنیز یک قاشق کلان

۵ - مرچ سبز

۶ - سیر سه حبه

۷ - نمک قدر لازم

۸ - روغن

۹ - ترکار

۱۰- نان خشک

۱۱ - مساله شان

۱۲ - پیاز اختیاری

 

 طرز تهیه

 کچالو آب پز کنید . پوست راکنده  با گوشت ، مرچ ، سیر چرخ کنید .

نمک مساله ، تخم گشنیز، آرد و آرد نخود را بالای آن

اضافه نموده مخلوط کنید .

مواد تهیه شده را برای نیم ساعت گذاشته سپس به اندازه های مناسب

 از آن برداشته به اندازه کف دست هموار کنید .

 هر دو طرف چپلی کباب داخل روغن سرخ نموده

در غوری چیده با سلاد آراسته نوش جان کنید .

 

 چپلی کباب تهیه فرشته سید

 

shan chapli kabab

مساله چپلی کباب شان !

 

-- ماش پلو تخم دار

 

 ماش پلو

ماش پلو غذا مزه دار افغانی است . به چند طرق مختلف  برای ذایقه

های مختلف تهیه میگردد. از جمله میتوان ماش پلو گوشت دار ، ماش

پلو اشق دار ، ماش پلو خرما دار ، ماش پلو رومی دار ، را یاد آور

نمود . ماش پلو به طریق صافی و دم پخت طبخ میگردد .

اینـک من پـلو تخـم دار را برای شما عـزیـزان میـنـوسـم .

و طرز طبخ متباقی را در پست های آینده انشالله برای شما عزیزان

میگذارم .

 

 ماش پلو تخم دار

 مواد لازم

 ۱- برنج باریک اعلی ۴ پیمانه

 ۲- ماش یک پیمانه

 ۳- روغن بقدر لازم طی  دو مرحله

 ۴- پیاز دو عدد  بریان گردد

 ۵- نمک بقدر لازم

 ۶- چهار مساله

 ۷- تخم  نظر به تعداد فامیل و یا سر دو نفر یک عدد تخم !

 

طرز تهیه ماش پلو

 ۱ - برنج را قبلا چند آب پاکیزه شسته و تر نماید .

 ۲ -  ماش را شسته وکمی حرارت دهید . کاملا نرم نگردد .

 ۳- تخم ها آبپز کنید . کاملا سفت شوند !

پیاز را معه روغن در بین دیگ طلایی بریان کنید . پیاز رااز روغن

کشیده بگذارید سرد گردد . و بکوبید .

بالای روغن آب و نمک  و بقدر که برنج لازم دارد ریخته

بگـذاریـد . به جوش بیایـد . پیاز بریـان را نیز اضافـه کنید .

آب برنـج و ماش را بر طرف نموده بالای آب جوش بی اندازید .

بگذارید  . آب برنج خشک شود.

برنج را پهلو گردان نمودن روی برنج حفره ایجاد  مقدارآب برای

دم گرفتن  برنج انداخته و  مساله را ریخته برنج را برای نیم ساعت با

حرارت خفیف  دم دهید .

حین سرویس غذا مقدار روغـن را داغ نموده روی مـاش پلو

بی اندازید . و برا ی چند دقیقه بگذارید .

برنج را با غوری ها کشیده تخم را پوست کنده به شکل دلخواه توته

نموده روی برنج بگذارید .

غذا را سر سفره با ماست و سالند ها دیگر لازم میداند .با عزیزان

 تان نوش جان کنید .

 

 

 ماش پلو تخم دار طبخ فرشته سید ماه مبارک رمضان

 

-- حلوا ی زردک

 

 حلوای زردک

 
مواد موردضرورت برای 4 نفر

 

1- دو پیمانه زردک رنده شده


2 - دو پیمانه شیر


3 - سه قاشق غذا خوری مسکه بی نمک


4-  یک بر چار پیمانه شکر

5- بقدر ضرورت هیل

۶- خلال پسته وبادام

۷ - من قدری کشمش نیز استفاده کردم

 

طرز تهیه


دیگ را بالای داش به درجه کم گذاشته وقتی که گرم شد مسکه را علاوه

نماید مسکه که گرم شد زردک را علاوه نموده برای 5 دقیقه شور

بدهید . وقتی که دیدید رنگ زردک تغیر کرد ، شیر راعلاوه کنید .

 شوردادن را تا که زردک شیر را به خود جذب کند . متواتر دیگ را

شور دهید . زردک کاملا نرم گردد . بعد بوره و هیل را علاوه کرده

بازهم مخلوط نماید تا بوره حل گردد حلوا آماده است نوش جان نماید .

ومیتوانید که با خلال پسته وبادام تزیین نماید .

 

   حلوا زردک آراسته با پسته بادام و کشمش ، تهیه فرشته سید

نوت  حلوای زردک ارسالی همکار عزیزما دیانا جان

تهیه حلوا ی زردک فرشته سید .

 

 

 

 

Gemüsehobe

 

 

-- آشک گوشتی

 

آشک گوشتی

مواد لازم

۱-  آرد ترمیده ۱۰۰۰ گرام

۲-  تخم یک عدد

۳-  گوشت سرخی ۷۵۰ گرام

(کوفته  شود .)

۴-  پیاز دو عدد

۵-  سیر

۶-  نمک

۷-  نعناع

۸-   رب رومی دو قاشق کلان

۹-  روغن

۱۰-  چکه یا قورت

۱۱-  آب

۱۲ - لوبیا سرخ

۱۳- کوری یا زردچوبه

 

 خمیر آشک 

۱-  آرد را با آب شیر گرم تخم و نمک  ۲۰گرام روغن مایع خمیر

 کنید. برای دقیقه۳۰ بگذارید.

بعدا ذغاله های کوچک از خمیر برداشته درجه اول بعداً دوم بعد

 سوم و بعداً درجه چهارم خمیر را نازک هموار نموده چهارگوشه

 و یا مدور برش نماید .

انگشتان دست را با آب تر نموده  یک طرف خمیر برش شده زده

و مقداری نیم قاشق خورد گوشت تهیه شده  در بین آن گذاشته

سر آشک را  با محکم ببندید .

 

مواد داخل آشک

۲.. گوشت کوفته شده را نمک سیرو مصالحه بزنید.

 

لعاب روی آشک

۳.. روغن را داغ نموده  رومی و سیر لعاب نموده و نمک را نیز

بالای آن علاوه نموده بمانید به روغن بیاید.

 لوبیا را نیز نرم کرده آب اش  را برطرف کنید و بالای لعاب آماده

شده بریزید. ویا از کنسرو لوبیا استفاده نماید .

 

۴-  چکه را نیز با سیر کوبیده شده ، آب سرد و نمک در حل کنید . 

۵-  یک دیگ بزرگ آب وقدری نمک  علاوه نموده  بالای حرارت

 قرار دهید . بگذارید آب به غلیان بیاید .

 

۶- خمیر را توسط ماشین نازک نموده  بعداً به شکل دلخواه ی خود

 شما چارکنجه و یا گرد خمیر را ببُرید.

گوشت را در بین خمیر ها برش شده قرار داده و محکم بسته کنید.

همه آشک ها را در بین تکری  آرد پاش داده و بیچیند.

 همین که تٌکری پر شد روی آن را با دستمال پاکیزه بپوشانید.

که آشک ها خشک نشوند.

همین که پرکردن آشک تمام شد. به احتیاط آشک ها را به دیگ آب

 جوش بی اندازید.

غوری ها را چکه بزنید.همین که از پخته بودن آشک مطمین

شدید . توسط آشک صاف آب ان را برطرف کرده آشک ها را در

 بین غوری بریزید و روی آشک ها را چکه بی اندازید.

لعاب آماده شده را نیز انداخته ومصالحه های را خوش دارید .

 مثلاً نعناع مرچ سرخ ... پاش داده نوش جان کنید.

 طرز پر نمودن آشک گوشتی مزاری ، تهیه فرشته سید

 آشک  گوشتی مزاری ،  تهیه فرشته سید

  آب نمک  را روی حرارت بگذارید . به جوش بیاید . سپس به اختیاط آشک ها را بین آب  جوش رها کنید . بعد از پخته شدن آب را صاف نموده در بین غوری ها کشیده رویش چکه و لعاب بی اندازید . تهیه فرشته سید

  آشک  گوشتی ، لوبیا دار هوسانه لذیذ افغانی ،  تهیه و طبخ فرشته سید

 

 

-- پکوره

 

سلام دوستان گلم !

این مرتبه باز هم پکوره سینه مرغ را برای شما عزیزان مینگارم .

طوریکه شما مطالعه نموده اید دو پست دیگر نیز پکوره سینه مرغ

داشتیم . خمیر میگردیم و رنگ و تخم علاوه نمیگردیم . این روش برای

کسانی بود که  با تخم و رنگها  احساسیت دارند .

روش دوم اصلا خمیر نمیکردیم . بلکه تخم و مساله را بالای سینه

مرغ علاوه و بریان میگردیم . اینکه روش سوم  ما خمیر را با تخم و

 رنگ  زرد گون تهیه میداریم . 

 

 روش سوم 

  پکوره سینه مرغ

 مواد لازم

 ۱- سینه مرغ دو عدد

 ۲- تخم سه  عدد

 ۳- آرد نخود بقدر لازم خمیر به شکل مایع غلیظ در بیاید .

 ۴- تخم گشنیز دو قاشق خورد

 ۵- مرچ و نمک

 ۶- رنگ شیرین یا رنگ هندی زرد

 ۷- پودر سیر

 ۸- روغن بقدری لازم

 ۹- سلاد برای تزیین

 طرز تهیه

 ۱- تخم را توی ظرف شکسته با کمک به همزن خوب مخلوط نماید .  آرد

را کم کم اضافه کنید . تا مایع کاملا هم دست گردد . خمیر را رنگ بزنید

و مرچ ، نمک ، سیر علاوه کنید .

۲-  سینه مرغ را شسته از وسط دو قاش نموده  بعدا با اندازه های

مساوی خورد کنید . با تخم گشنیز آغشته نموده داخل مایع خمیر

 غوطه ور نموده  در بین روغن داغ با حرارت نورمال  سرخ اش کنید .

پکوره ما آماده است . حین سرویس نمودن با سلاد آراسته و نوش جان

کنید .

اشتهای خوب !

 

 

    پکوره سینه مرغ تهیه فرشته سید

 

 

-- رس ملایی

 

مودا لازم

پنیر ricotte chees  را با بوره و چارمغز یک جا نموده در بین

 ظرف گذاشته روی ان را زر روق میگیریم. و به حرارت ۱۸۰ درجه

در بین داش میگذاریم. برای مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه  و یک گیلاس

 شلاگ زانی  schlag sahne را با بوره مخلوط نموده به حرارت

کم بالای حرارت میگذاریم. که غلیظ گردد.

پنیر آماده شده را از داش گرفته لوز لوز برش نموده زانی آماده شده

را بالای آن انداخته  به رویش کمی هیل و خلال پسته میریزیم.

وقتی کاملا سرد گردد نوش جان میکنیم.

برنامه زن و زنده گی

 

   

 شلاگ زانی   شیر غلیظ ۳۰ فیصد چربی را داراست  .

 

 

-- شیربرنج رنگه

 

 شیربرنج رنگه !

 

 زمانیکه شیربرنج طبخ گردید . مقدار رنگ  هندی را با شیر حل نموده بالای آن علاوه کنید . دیگ را شور دهید. برای چند دقیقه بگذارید . غذا آماده است . رویش را آراشته نوش جان کنید .

-- شیربرنج ازبکی

 

 شیر برنج ازبکی

من قرار شنیده گی مینوسم . اگر دوستان گلم اشتباه در میان باشد

لطف بنوسید .

مواد لازم

۱- برنج لک ۲۵۰ گرام

۲- شیر گاوی  دو لیتر

۳- قند میده   مطابق میل شما

۴- دارچینی

۵- نمک

۶- روغن  زرد یا مسکه

 

طرز تهیه

اول برنج را   شسته سپس تر نماید . شیر مذکور دربین دیگ ناسور

نباشد معه هیل و نمک جوش داده و برنج را علاوه کنید .

همین چند دقیقه جوش خورد . حرارت خفیف کنید . تا برنج با آهسته

طبخ گردد .  برنج مغز نداشته باشد .

شیر برنج نه ریاد سخت باشد و نه زیاد نرم !

سپس شیربرنج را در غوری ها کشیده مانند کچری قروت بین آن را

کاسه نموده ویا کاسه  ی کوچک را بگذارید .روغن را داغ نموده داخل

کاسه بریزید .دارچینی و قند میده را بالای آن پاش داده نوش جان کنید .

اشتها خوب !

 

-- شیربرنج شکولاتی

 

شیربرنج کاکو دار برای اطفال نازنین !

  مواد لازم

  ۱- برنج لک ۱۰۰ گرام

  ۲- شیر تازه گاوی  یک لیتر

  ۳- بوره حب الخواهش

  ۴- پودرهیل نیم قاشق چای خوری یاعرق گلاب

  ۵- دو الی سه قاشق قیماق ، اختیاری

   ۶ - شکولات خورد شده ۲۰ گرام

 

 طرز تهیه شیر برنج شکولاتی

 

برنج را تا آخرین آب شسته چند ساعت قبل از طبخ با شیر تر نماید .

 دیگ ناسوز را روی حرارت گذاشته برنج و شیررا روی  ته ریخته

بگذارید شیر به جو بیاید  سپس درجه حرارت تا آخرین حد ممکن باشد

 کم نموده بگذارید شیر برنج به آهسته طبخ گردد .متبافی  شیرطی چند

مرحله  علاوه نماید . و بگذارید آهسته آهسته شیر گرم شود . متواتر

دیگ را شور دهید . قیماق را اضافه کنید .

 مدت طبخ شیر برنج ۳۰ الی ۴۰ دقیقه را در بر میگیرد .

همین که دانه های برنج مغزنداشتند . بوره را و هیل  یا عرق گلاب را

 علاوه نماید و شیر برنج را خوب شور دهید بوره کاملا مخلوط گردد .

 برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بسیار کم آخرین درجه  بگذارید .

بوره حل گردد . همچنان متوجه باشید شیر، شیر برنج زیاد تبخیر

نگردد . متوجه شده اید با اضافه نمودن بوره رنگ شیر برنج تغیر

 میکنند . رنگ شکری را بخود میگیرید .  برای  اینکه رنگ شیربرنج

سفید روشن باقی بماند . در مرحله آخر مقدار کم شیر را علاوه کنید .

مواظب باشید شیر بیشتر تبخیر نگردد .

که بعد از سرد شدن شیر برنج  زیاد سخت میگردد . یعنی به اندازه ی

غلیظ باشد . ملاقه به راحتی داخل دیگ دور بخورد . در این صورت

شیر برنج ما آماده سرویس نمودن است .  .

شیرنج را در ظرف مد نظر کشیده بگذارید  سرد گردد . 

 رویش شکولات خورد شده آراسته دل اطفال نازنین را بدست بیاورید .

اشتهای خوب !

 

   

    برنج لُک  Rundkornreis               

   

     و این هم شیربرنج من تهیه نمودم . مفدار کاکو سبب علافمندی بیشتر اطفال عزیز میشود . حتما این کار را نماید .

 شیربرنج شکولاتی برای اطفال نازنین !

 نکته

حین طبخ شیر برنج لطفا سرپوش دیگ را نگذارید .

 

 

-- شوربای  پاچه

 

 شوربای پاچه

- در قدم اول مهم اینست جهت تهیه شوربای پاچه ، شما پاچه ی پاک

 شده گی  را از قصابی خریدی داری کرده اید ؟

 پس در این صورت بهتر است . قصاب پاچه را چندین حصه برش

نماید .

۲- و یا خود شما این عمل را انجام میدهید .

در این صورت بین ظرف آب سرد ریخته و روی حرارت  بگذارید به

جوش بیاید . پاچه را داخل آب قرار دهید . و برای مدت کوتاه بگذارید

پاچه را از آب بیرون نموده با کمک تیغه کارد تراش کنید .

موی کوچک را به کمک سوزانیدن بر طرف نماید .

پاچه را با ساطور توته نموده پاکیزه بشوید.

پاچه چند نوع طبخ میگردد . امروز من یک نوع خیلی آسان را برای

 شما مینگارم .

 

مواد لازم شوربای پاچه

 

 ۱- پاچه گاو یا گاومش

من یک عدد پاچه را طبخ نمودم

 ۲- پیاز دو عدد

 ۳- رب رومی یک قاشق کلان

 ۴- سیر مطابق میل شما

 ۵- گندم یک پیمانه

 ۶- نمک

 ۷- مرچ

 

 طرز تهیه

گندم را شسته و تر نماید . پاچه را بعد از تمیز نموده توته و بشوید .

دیگ زودپز را روی حرارت بگذارید . آب ، پیاز خورد شده ، رب

رومی ، سیر ، مرچ پاچه یکجا میان دیگ انداخته و سرش را محکم

ببندید.  و برای مدت ۲۵ دقیقه حرارت دهید .

بخار دیگ را کشیده بعد از اینکه مطمین شدید پاچه نسبتا نرم گردیده

 گندم و نمک را علاوه کنید .

همچنان مواطب آب دیگ نیز باشد . نه بیشتر باشد جای بخار گرفتن

نباشد . و نه کم باشد . دیگ بسوزد . دوباره دیگ را بسته و بخار

دهید . همین که گندم و پاچه نر گردید . شوربا آماده است .

اشتهای خوب !

 

  پاچه گاو تصویر بر دار فرشته سید

    شوربای گندم دار پاچه طبخ فرشته سید

 نوت

روی پاچه حین پاک نمودن آب سرد نریزید .

 

-- پوری ماشی

 

رمضانی  به زودی !

http://ferishtaseyid.blogfa.com پوری ماشی تهیه فرشته سید

http://ferishtaseyid.blogfa.com

 

 

-- سوپ مرغ

 

 سوپ مرغ 

مواد لازم

 ۱- سینه مرغ  دو عدد

 ۲-  Soßenbinder    یا کارن فلور سه قاشق کلان

 ۳- شلاگ رانی  schlagsahne یک بر سوم حصه گیلاس

  یا قیماق پاکستانی  یا هم شیرپر چربی  به اندازه که رنگ سوپ را

 سفید نشان دهید .

۴- نمک

 زیاد شور نکنید .

 ۵- آب

 

طرز تهیه سوپ  سینه مرغ

سینه مرغ را شسته به قطعات کوچک تقسیم نماید . دیگ را روی

حرارت  گذاشته آب و گوشت ، و نمک را علاوه نماید . بگذارید

بپزند .در لحظات آخیر قیماق را علاوه کنید . کارن فلور را با مقدار

شیر سرد یا آب سرد حل نموده بالای سوپ علاوه کنید . برای سه دقیقه

 بگذارید کارن فلور نسبتا بسته شود . غذا ما آماده است .

اشتهای خوب !

 

  سوپ مرغ تهیه فرشته سید وب غذا های افغانی

 

  

 من از شلاگ زانی استفاده میکنم . که نوع شیر پر چربی تقربیا ۳۰

چربی میباشد.

 

و جهت غلیظ شدن سوپ از Soßenbinder در آلمان استفاده

میکنم .

دوستان عزیزم در افغانستان جهت بسته شدن سو پ از کارن فلور

 و جهت خوشمزه و چرب شدن سوپ از اینکه سینه مرغ خیلی خشک

است از قیماق پاکستانی استفاده کنید .

 

 کارن فلور  corn flour یا نشایسته جواری