نان تندوری افغانی

سوغاتی سفرم

مواد لازم

۱- آرد

۲- خمیرمایه

۳- نمک

۴- آب

طرز تهیه خمیر :

 نان خانگی ، بولانی تندوری و نان روغنی تندوری

مقدار آرد را در بین تغاره انداخته میان اش کاسه وار جا خالی

میکنیم آب ریخته و خمیر مایه خانه گی را با آب حل میکنیم .

نمک به قدر کافی ریخته و مواد را با هم مخلوط میکنیم .

 سپس خمیررا  با اندازه کافی با دو دست مشت میکنند . هر مرتبه

دستان را با آب تر نموده (  مشت آب ) و  فشار میدهم .

خمیر نان باید باید نرم باشد . بعد از اینکه خمیر کاملا آماده

گردید . روی خمیر را با پلاستیک پوشانیده و برای چند ساعت

میگذاریم تا دم راست کند و برسد . سپس خمیر را ذغاله نموده تنور

 را قبلا گرم نموده و زواله را روی رفیده هموار کرده و به دست

آستینچه پوشانیده و نان را به دیوار تنور داغ میچسپانند .

 و نان تنوری را بدینسان طبخ میدارند در اخیر مقدار از خمیر را

 برای مرتبه بعدی خمیر دربین پلاستک پیچانیده و جای محفوظ

نگهمیدارند . اگر خواسته باشیم نان روغنی تندوری طبخ نمایم حین

 طبخ قدری روغن را با خمیر یکجا نموده و نان میپزند .

و یا برای طبخ بولانی تندوری گنده را قبلا شسته و مرچ و نمک

مینزنند سپس در اخیر از طبخ نان فارغ شدند . قدر ی خمیر را

برای طبخ  بولانی میگذارند. 

 خمیر را روی رفیده هموار کرده گندنه را میان اش گذاشته

و بولانی را سه گوشه بسته نموده و به دیوار تنوری میچسپانند .

 چاشت بولانی تنوری را با ماست خانگی روی سفره آورده و نوش

 جان میکنند .

نان تندوری در افغانستان اکثرا توسط نانوای های زنانه و یا در منزل

ها توسط خانم عزیز طبخ میگردد . قابل یاد اوریست بگویم طبخ نان

تندوری کار ساده نیست و هر خانم از عهده آن  بدرنمیایند .

ذغاله های خمیر ، آماده شده برای طبخ نان تندوری تصویر بردار فرشته سید ، ننگرهار

طرز پختن نان تنوری تصویر بردار فرشته سید

 چسپانیده نان به دیوار تندور !

 

 

نان تنوری

 نان تندوری !

 

نوت :

برای علاوه خمیر مایه خانه امروز خمیر مایه خارخی نیز مورد

 استفاده قرار میگیرید . پودر خمیر مایه را قبلا با مقدار کم آب تر

میکنند و سپس با آرد ، آب و نمک یکجا نموده و خمیر میکنند .

استفاده از این نوع خمیر مایه بهتر است . بخاطری خمیر هیچ گاه

 ترش نمیشود حتی از برای مدت دیر هم طبخ نگردد .

 و هنگام طبخ بوی خاص میدهد .