۱- برنج باریک اعلی ۴ پیمانه
من از برنج باسمتی استفاده کردم
۲- روغن ۲۰۰ گرام
۳- یک قاشق کلان بوره
۴- پیاز بریان یک قاشق کلان
۵- مصالحه دیگ
۶- نمک
۷- آب
طرز طبخ :
برنج رانظر به کیفیت اش ، شب قبل از
خواب و یا چند ساعت قبل از طبخ نمودن
پاکیزه شسته،با آب سرد تر کنید.
هنگام طبخ آب برنج را صاف میکنم .
دیگ را معه آب و نمک روی حرارت گذاشته
میگذاریم آب بجوشد .
سپس برنج را علاوه میکینم . آب باید زیاد
باشد دانها برنج باهم نچسپد .
همین که دانه ها برنج مغز نداشت . آب
آن را ذریعهء چلو صاف ، برطرف میکنم .
همزمان الی نرم شدن برنج در بین کرایی
روغن را داغ نموده بوره را بالای روغن
ریخته و با حرارت خفیف میگذاریم .
بوره رنگ نصورای را به خود بگیرید .
قبل از این که بوره به اندازه کافی
بسوزد آن را روی حرارت دور کنید و
بگذارید کمی روغن سرد گردد . سپس قدر
آب علاوه نموده پیاز بریان را کوبیده
علاوه کنید . قدری نمک نیز اضافه کنید .
آب روغن تهیه شده را بالای برنج ریخته
گرممصالحه را اضافه کنید . برنج پشت
رو کرده روی برنج حفره ها ایجاد نماید .
سر دیگ را با دستمال پاکیزه و یا ستک
پیچانیده سر دیگ را محکم ببندید!
ناگفته نماند بعداز پنج دقیقه به ته دیگ
توجه کنید .آواز ترق ترق را شنیدید .
حرارت را خفیف کنید .
کم از کم برای مدت ۳۰ دقیقه بگذارید.
برنج دم بکشد .
هنگام سرویس برنج را شورداده در بین
غوری ها میکشیم .
طبخ پلو برنج افغانی با تصاویر :

برنج آبکش شده

روی پلو گرم مصالحه را علاوه میکنم .

بوره داغ شده

آب و روغن برنج با پیاز بریان و شکر

پیاز بریان

پلو دم کشیده
نوت :
من اکثرا از پیاز بریان بازاری استفاده
میکنم .
اگر در خانه خودمان آن را تهیه کنیم .
چند عدد پیاز را عسلی بریان کنید .
بعد از سرد شدن در بین هاون کوبیده
و مورد استفاده قرار دهید.