-- قویماقک

 

مواد لازم :


۱- ۲ لیتر شیر


۲- یک پیمانه  آرد


۳- نیم پیمانه  روغن


۴- بوره به قدری د‌ل خواه


۵- هیل ۱ قاشق چای خوری


۶- بادام ۲۰۰گرام


طرز تهیه :


اول روغن را داغ کرده بعد آرد را علاوه

کرده شور میدهیم تا آرد بریان شود نه

آنکه بسوزد بعد شیر را علاوه کرده زود

زود شور میدهیم تا دردک نشود.

(تمام مهارت پختن درهمینجاست تاخراب نشود .)

بعدا بوره ، هیل و بادام را علاوه کرده

با هم مخلوط میکنیم .


بعدا در بشقاب دل خوای خود کشیده بعد

از سرد شدن میتوانید نوش جان کنید .

ارسالی هوسی جان

سپاس عزیزم


 
نکته :
بادام رااول پاک شسته توسط کاغذآشپزخانه

خشک کرده  و آن را در میکسر میکس کرده

بعدا  در شیر علاوه میکنیم .


 

-- women Restaurant in Herat

 

 بولانی ، منتو ..... دررستورانت زنانه

در هرات

 

-- بیماری سرخک

 

سلام دوست عزیز »

سرخک ،  سرخکان

 De =  Masern

En  =  Measles

من تا حال در ویب در این موردبیماری

سرخکان یا سرخک   پست ندارم .

اندک معلومات دارم در اخیتار شما میگذارم.

واکسین های کودک بایدمنظم تطبیق گردد .

دوست عزیزم در مورد غذا پرسیدید. 

نسک ،عدس رابرای بیماران سرخک با برنج

سفیدعدس پلو طبخ میکنند .

هرنوع غذادارای نفخ باشد برای بیماران

سرخک مناسب نیست .

این بیماری ۱۰ الی ۱۲ روز گاهی با تب

شدید ۴۰ درجه  همراه میباشد .

بیماران فورا با نزد داکتر مراجع کنند .

خانم ها کهن سال عقده به تدااوی طیب های

یونانی دارند .

در بین کاسه گلی دارو را بنام کدکٌت کتی

لاچی را تر نموده آب ان را به بیماران

میدهند .

بهرحال توصیه داکتر را حتمادر نظر بگیرید.

دوستان عزیزم د رمورد غذا مضرر و مفید

 برای سرخک بنویسند ممنون میشویم .

 

 

ادامه نوشته

-- چتنی

 

مواد لازم :

۱-گشنیز۲ دسته

۲.مرچ تازه ۵ دانه 

۳. چار مغز ۸ الی۹ دانه

 چون خوش مزه میکند

۴ سرکه

۵.یک دانه مرچ سبز دولمه.

۶.نمک.

 

طرز تهیه :

تمام مواد‌هاراپاکیزه شسته همراه باچهارمغز

از ما شین بکشید. بعد سرکه و نمک انداخته

بعداَازگذشت دو روز چتنی ماآما ده‌ است .

              چتنی   ، تهیه معسوده جان نادری

      

ارسالی معسوده جان نادری

تشکر عزیزم

 

-- چتنی

 

 

        چتنی      ،     تهیه معسوده نادری

 چتنی

-- گلپی

 

گلپی

 

-- پلو پیاز بریان و بوره داغی

 

 

  

۱- برنج باریک اعلی ۴ پیمانه

من از برنج باسمتی استفاده کردم

۲- روغن ۲۰۰ گرام

۳- یک قاشق کلان بوره

۴- پیاز بریان یک قاشق کلان

۵- مصالحه دیگ

۶- نمک

۷- آب

طرز طبخ :

برنج رانظر به کیفیت اش ، شب قبل از

خواب و یا چند ساعت قبل از طبخ نمودن

پاکیزه شسته،با آب سرد تر کنید. 

هنگام طبخ آب برنج را صاف میکنم .

دیگ  را معه آب و نمک روی حرارت گذاشته

میگذاریم آب بجوشد .

سپس برنج را علاوه میکینم . آب باید زیاد

باشد دانها برنج باهم نچسپد .

همین که دانه ها برنج مغز نداشت  . آب

آن را ذریعهء چلو صاف ، برطرف میکنم .

همزمان الی نرم شدن برنج  در بین کرایی

روغن را داغ نموده  بوره را بالای روغن

ریخته و با حرارت خفیف میگذاریم .

بوره رنگ نصورای را به خود  بگیرید .

قبل از این که بوره به اندازه کافی 

بسوزد آن را روی حرارت دور کنید و

بگذارید کمی روغن سرد گردد . سپس قدر

آب علاوه نموده پیاز بریان را کوبیده 

علاوه کنید .  قدری نمک نیز اضافه کنید .

آب روغن تهیه شده را بالای برنج ریخته

گرممصالحه را اضافه کنید . برنج پشت

رو کرده روی برنج  حفره ها ایجاد نماید .

سر دیگ را با دستمال پاکیزه و یا ستک

پیچانیده سر دیگ را محکم ببندید!

ناگفته نماند بعداز پنج دقیقه به ته دیگ

توجه کنید .آواز ترق ترق را شنیدید .

حرارت را خفیف کنید .

کم از کم برای مدت ۳۰ دقیقه بگذارید.

برنج دم بکشد  .

هنگام سرویس برنج را شورداده در بین

غوری ها میکشیم .

 

طبخ پلو برنج افغانی با تصاویر :

 

         چلو ، تهیه فرشته سید

 برنج آبکش  شده

        پلو

 روی پلو گرم مصالحه را علاوه میکنم .

       

        بوره داغی برای چلو

    بوره داغ شده

      پلو

 آب و روغن برنج با پیاز بریان و شکر

                  

 پیاز بریان

    پلو پیاز بریان دار

 پلو دم کشیده

 

 نوت  :

من اکثرا از پیاز بریان بازاری استفاده

میکنم .

اگر در خانه خودمان آن را تهیه کنیم .

چند عدد پیاز را عسلی بریان کنید .

بعد از سرد شدن در بین هاون کوبیده

و مورد استفاده قرار دهید.

 

-- خسته شور

 

مواد لازم :

 1- خسته یا بادام ۱ گیلاس

 2 - نمک با قدر لازم

 3- روغن بسیار کم مثلا ۱ قاشق

 

طرز تهیه :

خسته را شسته بعد درتخم پزی آن راانداخته

 با حرارت کم سرخ کنید بعد نمک و روغن

بی اندازید .لیکن روغن زیاد نباشد !

فقط همان قادر باشد که خسته نمک با خود

توسط روغن جذب کند بعدا آن را چند

دقیقه سرخ کنید بعدا کشیده با روی کاغذ

انداخته تاسرد شودسپس خسته آماده است.

 

ارسالی معسوده جان نادری

سپاس عزیزم

 

         

 

-- آی خانم

 

آی خانم

 

-- بولانی تخم دار

 

 Bolani :

مواد لازم

1- آرد

2- گندنه

3- تخم

4- روغن

5-سیر

6-مرچ و نمک

 

«طرز تهیه »

برای تهیه بولانی تخم دار برای هر عدد

بولانی یک عدد تخم را در نظر بگیرید .

ویایکمقدار گندنه رامعه نمک در بین چلو

صاف انداخته قدری فشار دهید آبش برطرف

گردد. سپس  با چند عدد تخم مرچ تازه و

سیر رنده شده مخلوط و بولانی طبخ کنید .

بولانی تخم دار با حرارت ملایم طبخ کنید .

تخم هم بپزد .

 

  بولانی تخم دار

همین که تخم را بالای گندنه شکسته اید فورا

بالایش قدر نمک پاش دهید .. سر بولانی را

بسته کنید .

هنگام طبخ بولانی تخم دار اول همان طرف تخم

موجود است بپزید .

  بولانی

بولانی

 

نوت :

از کچالو نیز بولانی تخم دارطبخ میتوانیم

 

-- سلاته توت زمینی

 

مواد لازم

1 - کاهو

2 - بادرنگ

3 - توت زمینی

4 - دانه زیتون

5 - روغن زیتون

6 -  گشنیز تازه

7 - نمک

8 - شبت خشک  اختیاری ..

 

طرز تهیه :

ترکاری را شسته خورد کنید . با نمک و

روغن زیتون مخلوط کنید .

دراخیر توت زمینی را  خورد کرده اضافه

 کنید .

نوش جان کنید .

اشتهای خوب !

 

 

 

      سلاد توت زمینی تهیه فرشته سید

سلاد توت زمینی 

      سلاد توت زمینی تهیه فرشته سید

 

-- تخم  ستاره یی

 

مواد لازم :

1 - تخم مرغ

2 - روغن

3 -  مرچ و نمک

4 - نان گرم

 

طرز تهیه :

روغن را داغ میکنم. تخم را شکسته با

حرارت ملایم میپزیم .

همین سفیدی تخم پخته شده آماده است .

رویش قدری نمک پاش داده نوش جان کنید .

اشتهای خوب !