سلام دوستان عزیز !

مژده به علاقمندان کلچه شور،  شما از مدت ها منتظر حضورش در

این کلبه بودید .  اینکه خمیر کلچه شور را خود مان تهیه میکنیم .

امید شما  تهیه و خوش تان بیاید .

دوشت عزیز شفیقه جان این نوت مطمین است زیرا خودم به کمک

دوستم تهیه نمودیم .

مواد لازم

۱- آرد سفید ترمیده (صفر سه ) ۵ گیلاس

 ( گیلاس های دسته دار چای خوری فرانسوی )

۲ - روغن ۲۵۰ گرام

ما از روغن مسکه ی برابر با گرمای محیط استفاده نمودم .

۳-  تخم سه عدد

۴-  ماست گاوی ۱۵۰ گرام

 یک گیلاس سر خالی

۵-  بک پلور یک پاکت

نمک بقدر لازم ، کمتر از نیم قاشق چای خورد !!!!

۶-  سیاه دانه ، بادام 

طرز تهیه :

۵ گـیـلاس آرد سفـیـد ، بک پلور ، نمک ، سه عدد تـخـم ، مسکـه

 و مـاست را در بین کـاسه خـمیـری ریخته وتـوسط دست با هـم

 مخلوط میکـنیم . خمیر را باید خوب با دستان مالش دهیم تا مواد

 کاملا هم دست شودند . خمیر کلچه شور روغنی و قشنگ آماده گردد .

ضرورت برای استراحت ندارد ! راسا بمقداریک چهارمغز ( گردو) 

از خمیر برداشته و به شکل دلخواه کلچه ساخته  سیاه دانه و بادام  را

در میان کلچه نهاده و کلچه ها را قالب داش میچینیم.

داش را قبلا با حرارت ۲۰۰ گرم نموده کلچه را میپزیم .

همین که  کلچه ها شگفت . حرارت را کم میکنیم تا مغز کلچه ها

نیز پخته ولی رویش بیشتر سرخ  نگردد .

سپس کلچه ها را با چای سبز شیرین نوش جان کنید .

 

 

 کلچه شور تهیه شده توسط شغله جان ، برای طرز تهیه غذا های افغانی

 

 کلچه شور را با اشکال مختلف میتوانیم تهیه کنیم . حلقه ، چوتی ...... تهیه فرشته سید

 کلچه شور تهیه  فرشته سید

کلچه شور تهیه فرشته سید

 

 

 نوت

ما دو شکل کلچه شور را تهیه نمودم شما میتوانید اشکال مختلف  مانند

چوتی ، حلقـه ،  نقـش انـداختـن ، دور کـلچه را با دم کارد آراستـن ،

 روی کلچه را با کارد خط کشیدن ، بدون نقش روی کلچه را با

انگشت قدری  چقر نموده سیاه دانه پاش داده و یا هم یک بادام را

نهادن ....خلاصه کلچه شور را با اشکال مختلف تهیه نموده  میتوانیم .

ولی مواظب بـاشد . انـدازه دبـلـی کـلچـه های یکـسـان باشنـد .

 

نوت

خمیر کلچه شور باید نرم و روغنی باشد ! به اندازه ی روغن به

دستان خود احساس کنید .