-- دال زرد ، دال پشاوری
دال تقدیم سحر جان دوست ایرانی ما
مواد لازم
۱- دال دو پیمانه
۲- سیر چهار دندانه
۳- رب رومی دو قاشق کلان
۴- مرچ و نمک بقدری لازم
۵- آرد دو قاشق ماست خوری
۶- زردچوبه ؛ رنگ شیرین ؛ رنگ زرد هندی ویا زعفران هر کدام
مورد پسند شماست
۷- آلوبخارا خشک ؛
( یا رواش و یا هم غوری را میتوانم مورد استفاده قرار دهیم هر
کدام لذت خود را دارند )
طرز تهیه دال
ابتدا دال با غربال سیمی غربال نموده بعدا چند آب شسته و ریگ
شو نماید !
بعدا روغن (در ابتدا از مقداری کم روغن استفاده نماید ) را داغ نموده
آرد را ریخته و کمی سرخ نماید .
بعدا سیر کوبیده شده را علاوه نموده بعد از دور دادن رومی یا رب را
علاوه نموده بگذارید . حل گردیده و به روغن بیاید .
دو پیمانه آب سرد ریخته و دال را علاوه نماید . مرچ و نمک اضافه
نموده بگذارید دال نرم گردد .
اگر دانه ها دال درشت بود قدری آب دیگر نیز علاوه نماید .
همینکه دال نرم گردید . آماده است . هنگام سرویس نمودن غذا یک
ملاقه داغ نموده سیر داغ نموده روی سالن دال انداخته و با نعناع
زینت بخشیده نوش جان نماید .
۲- دال را شسته بعد از غربال نمودن و ریگ شو نمودن آب پز با
نمک طبخ نماید .
در جریان جوش خوردن کف روی دیگ را بردارید . همین دال آماده
گردید . روغن را داغ نموده سیر کوبیده شده و رومی میده شده را
لعاب تهیه نماید .
لعاب مذکور و آلو بخارا را بالای دال علاوه نموده نمک دیگ را
چشیده برای ۳ دقیقه بگذارید . دال لعاب را جذب نماید . دال آماده
نوش جان نمودن است .
دال را به ظرف دلخواه کشیده رویش نعناع تازه و خشک پاش داده
غذا را سرویس نماید .
نوت
دال های زرد را از اروپا خریداری میکند . لازم به غربال و ریگ
شوی نمودن ندارد .