Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
 

کیچیری به مطابق روش ذیل باید تهیه گردد . کاملا پخته اما پاشان

باشد, اگر ملایم بوده و در وقت جاکردن کلوله, کلوله باشد در

اصطلاح مردم هرات به آن سوته کیچیری و یا شله کیچیری میگویند.

در هرات کیچیری با برنج لی لافر پخته میشود. برنج گرده ای که

درینجا ومعمولا در دوکانهای ترک است برنج رشتی میباشد.

 که لعاب زیادی دارد و برای طبخ شله مناسب است اما کیچیری نه!

 به همین دلیل اگراز برنج باریک برای پخت استفاده  کنید نتیجه

 بهتری میگیرید.

2: کیچیری از غذاهای اصلی مردم هرات است
که طور معمول هفته

ای یکبار آنرا طبخ میکنند. به همین دلیل مردم هرات از پیازتفت داده

مانند یک ادویه استفاده میکنند, به اینصورت که زنان هراتی در اواخر

تابستان پیاز را به مقدار زیاد خلال کرده و آنرا پس ار خشک کردن در

دیگهای بزرگ تفت میدهند تا به رنگ قهوه ای شودو سپس آنرا در

 هاون کوبیده ونرم میکنند. و بعد از آن قربیل کرده و در شیشه های

ادویه نگهداری و از آن استفاده میکنند.

3: کیچیری در هرات معمولا با قرمه(قرمه
گوشت گوسفند,نخود و

کچالو), خورش سبزی اسفناج, گوشت بادنجان و بادنجان تنها

صرف میشودو صد البته انواع تروشی و سلاته نرم. در زمستان

کیچیری همراه همیشگی گوشت لند است, بصورت یخنی (بانخود

فراوان) قرمه گوشت لند و بته شلغم!

همچنین با قروت(کیچیری قروت) و کیچیری دمچک!

 

مواد لازم :

1- برنج لی لافر  : سه گيلاس


2- ماش لپه  : سه چهارم گيلاس


3- پيازتفت خورده نرم شده: سه عدد كلان


4- روغن: به ميزان لازم


5- نمك,زرد چوبه, دارچيني, داروگرم,

زيره سبز: قدري


6- اگر به ذائقه تان میخورد:کمی فلفل



طرز تهيه:

 برنج را از چند ساعت قبل نم کنید .و ماش را جداگانه فقط به آب

 تر كرده و آب آنرا پس خالي كنيد و بگزاريد همانطور باشد, چون

نيازي به نم ماندن ندارد. و به اين طريق فقط نمدار خواهد شد.

براي پختن كيچيري ماش و روغن, به اندازه ای که ماش در آن به

 راحتی تفت بخورد را داخل ديگي ريخته, شعله گاز رامتوسط كنيد.

و ماش را تفت دهيد تا وقتي كه آب خود راخشك كند.

درين حالت صداي آن مثل اينست كه لپه خام و خشك را درديگ

 تفت میدهيد متوجه باشید که ماش بیش از حد تفت نخورد

چون طعم بدی به غذا میدهد. درين مرحله دوقاشق چايخوري پر

زردچوبه, يك قاشق دارچيني ,يك و نيم قاشق داروگرم  نمك و فلفل

 را به ماش و روغن اضافه كرده و شور دهید و بلافاصله آب را

هم علاوه كنيد. صبر كنيد تا مواد به جوش بيايد . و سپس برنج را

اضافه كنيد. بايد يك بند انگشت آب روي برنج باشد, البته بستگي

به نوع برنج و اينكه چند ساعت نم مانده باشد فرق ميكند.

شعله گاز را متوسط نموده,سر ديگ را بگذاريد تا كيچيري آب

خود را خشك كرده و مغز برنج پخته شود اما برنج ملايم نشود.

بعد از آن مواد را مانند پلو و قابلي از كناره هاي ديگ بالا كشيده

 و كمي زيره كوبيده شده روي كيچيري بپاشيد,عطرو طعم بسيا

رخوبي به غذاميدهد. به نسبت درشتي برنج كمي آب دم به كيچيري

داده,سرديگ را با دم ديگي بپوشانيد.و در حالي كه شعله گاز متوسط

است صبر كنيد .تا ديگ دم بالا آورد.سپس شعله را كم كنيد

تا كيچيري دم بكشد. بعداز 30 الي  40 دقیقه  كيچيري شما حاضر

 است.

نوش جان!

ارسالی مونیکا جان

جهان سپاس عزیزم 

 

+ نوشته شده در  89/03/10ساعت 12:9 PM  توسط  فرشته کمال   |