Gheza Afghani ، Afghan Food ، Afghanische Speisen
 

منتو

 

+ نوشته شده در  89/09/21ساعت 1:45 AM  توسط  فرشته کمال   | 

 

اگر شما برای دعوت فردا و پذیرایی گرم ازمهمانهای عزیز منتورا

 نیز در برنامه غذایی خویش در نظر دارید .

پس یک روز قبل منتو ها را تهیه و طبخ نموده لعاب دالنخود را

 نیز آماده کنید  .

 همین که منتو پخته شد . طی ظرف را چرب نموده منتو ها بچینید .

سپس بالای آنها قدر از روغن دالنخود ریخته به همین ترتیب منتو

 ها لابه لا بالای هم چیده الی فرارسیدن فردا بخیر در جای سرد

بگذارید .

حین سرویس نمودن غذا چند دقیقه قبل منتو ها را داخل مایکروفر

( مکرویله ) گرم نموده سرو کنید .

 

 منتو دعوت ،تهیه فرشته سید

 

 منتو برای ضیافت ها خانگی

 قورمه دالنخود

قورمه دالنخود (خورشت لپه )

 

 

 نوت

۱- برای تهیه منتو ، بخش آرشیف  شماره ۵۱ ، انواع منتو مراجعه

 فرماید .

۲- در افغانستان منتو را نیم خام طبخ نموده با قالب هایش در جای

سرد بگذارید . فردا بخیر دوباره برای مدت کوتاه روی تفت آبجوش

گذاشته و غذا آماده و را سرویس کنید .

 

  

+ نوشته شده در  88/11/26ساعت 4:35 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

منتو را از گوشت سرخی و گوشت کوفته آماده میکنند.  

 مواد لازم

۱-  گوشت سرخی یک کیلو ( گاو، گوساله )

۲-  پیاز دو کیلو

۳-  آرد ترمیده ، صفر سه، سه کیلو 

۴-  روغن بقدر لازم

۵-  رب رومی ( رب گوجه فرنگی *) دو سه قاشق کلان

۶-  دالنخود یک پیمانه  لپه 

۷- چکه ۵۰۰  گرام کشک

(با سیر و نمک حل کنید )

۸- ادویه جات ( مرچ سیاه( فلفل سیاه )،تخم گشنیز ، نعناع )

۹- نمک

۱۰- مقدار سیر  مربوط  به  ذایقه شما !

 

خمیر منتو:

۱- دوکیلو آرد را با نمک مقداری ۲۰ گرام روغن با آب شیر گرم

خمیر نماید . بگذارید  استراحت نماید .

 

۲- گوشت را شسته و  یخنی (آبپز) طبخ  نماید . گوشت باید به

اندازه ی نرم گردد.  با دست کنده شود . بعداً از ماشین رد کنید .

پیازرا پوست گرفته خلال کنید .

و یا هم  ماشین سلاد را استفاده کنید .

از ماشین گوشت اصلا استفاده نکنند !

پیاز و گوشت را با نمک و تخم گشنیزمرچ تازه مخلوط کنید .

 

اگر از گوشت کوفته استفاده کنیم باید گوشت را در بین دیگ ناسوز

 با یک عدد پیازبپزیم طوریکه ابتدا گوشت حرارت میدهیم بعداز 15

 دقیقه کم آب می اندازیم نرم گردد. یک قاشق رب رومی و مساله را

اضافه میکنم   پیاز متبافی ریزه و بالایش علاوه کرده مواد را با هم

مخلوط و منتو پر میکنیم. اگر گوشت چرب بود روغن را

برطرف کنید.

 

 

 

۳- خمیر را نازک هموار نموده چارکنج برش نماید . طوریکه به

تصویر میبیند .

مقداری یک قاشق کلان مواد تهیه شده را در بین منتو گذاشته

هر گوشه آن را با هم محکم نماید .

بعداً هر دو طرف را باهم محکم نماید .

 

۴- مقداری آب به دیگ روی حرارت گذاشته قالب های دیگ را

روغن چرب نماید .

منتورا روی قالب جالی  پهلو به پهلواما دورتر از همدیگر چیده

 قالب ها بالای همدیگر قرار دهید . معمولا دیگ منتو دارای دو الا

چهار طبقه میباشد.  بالای طبقه اول که دیگ آبجوش میباشد . 

 بگذارید

بعد از ۲۰ دقیقه جای  قالب ها عوض نموده اولی را آخر و آخیر

را اول  بگذارید . بعد از پخته شدن منتو طی غوری را چکه

زده منتو را کشیده رویش دوباره چکه بزنید .

لعاب را انداخته با نعناع مرچ سیاه و لذیذ نموده با گشنیز دیزان

نماید .

منتو آماده است . اشتهای خوب !

 

طرز تهیه لعاب منتو

دالنخود چند آب شده قبلاً تر نماید . بعداً با آب روی حرارت بگذارید

نرم گردد . قابل یادآورست بنوسیم .

 برای تهیه لعاب ازپیاز  نیز استفاده میکنند  . اما من خودم لعاب

را بدون پیاز تهیه میکنم . چون منتو خودش پیاز کافی دارد .

روغن را داغ نموده  . رب رومی را علاوه میکنم . سپس دالنخود

را روی لعاب انداخته بگذارید نمک را به خود جذب نموده

و سر روغن بیاید .

 

۲- اکثرا خانم های عزیز دالنخود را با آب کم روی حرارت گذاشته

همین که  نرم گردید . بالای آن روغن مایع و رب مساله و نمک را

علاوه میکنند .

 

 تهیه منتو با تصاویر

   گوشت تهیه شده برای منتو

 گوشت سرخی یخنی طبخ نموده سپس از ماشین رد کنید .

 

 برای تهیه منتو پیاز را با دست یا  بلندر( ماشین سلاد) ریزه کنید .

مواظب باشد پیاز را بسیار چرخ ندهید . 

من همیش  از ماشین استفاده میکنم .

  خمیر را چهار کنجه برش نموده مواد تهیه را یک قاشق در بین آن گذاشته هر چهار گوشه خمیر را هم یکجا محکم نماید . بعدا دو دو گوشه را از بغل را باهم یکجا محکم نماید . این ساده ترین شکل منتو است .

 در بین خمیر چهارکنجه مقدار مواد تهیه شده را گذاشته و هر چهار

گوشه را باهم بچسپانید . سپس دواطرافش باهم  بچسپانید .

    منتو ، آموزش منتو با فرشته سید

  منتو را  در ظرف مخصوص منتو پزی گذاشته با بخار آبجوش

طبخ کنید .

یک نکته مهم برای خانم عزیز  چشم براه مهمان عزیزان شان اند .

ودر منوی غذای ها منتو نیز شامل است .

شما عزیزان میتوانید منتو را یک روز قبل تهیه کنید . برای مدت

۱۵ دقیقه روی حرارت با بخار آبجوش بگذارید .

دیگ منتو را تا فردا در جای سرد بگذارید .

و فردا به خیال راحت منتو را دوباره تفت دهید . و سرو کند .

و از یک عالم جنجال در روز مهمانی رهایی حاصل کنید . 

 

  

   منتو غذای افغانی تهیه شده توسط فرشته جان سید  لبخند به گل روی شما

  

  منتو ، manto

 منتو 

 

 

 

  منتو عربی

 

 

 

دالنخود

 

نوت

شما عزیزان اگر از مقدار بیشترو یا کمتر پیاز هم استفاده کنید.

 حرفی نیست .

 

 

+ نوشته شده در  88/10/25ساعت 11:30 PM  توسط  فرشته کمال   | 

 

 

سلام حضور پرمهر دوستداران و علاوقمند آشپزی !

منتو را بعد از پرنمودن روی پلاستک با درنظر داشت فاصله ها بین

 یک دیگر چیده و برای چند ساعت بگذارید کاملا یخ ببندد .

سپس منتو را در بین پلاستک جابجا کردن و موقع لازم طبخ کنید .

حین طبخ مقدار روغن را نزد خود گذاشته و منتو را یکبار داخل روغن

نمودن بالای ظرف جالی با در نظر داشت مسافه پهلو هم  بگذارید .

 

منتو فریز شده

 منتو خام یخ بسته

 

 

+ نوشته شده در  88/10/25ساعت 10:40 PM  توسط  فرشته کمال   |